Verse Poeder


freeriden, bestemmingen, materiaal

Baqueira-Beret, een koninklijke bestemmingLekker eten, een authentieke sfeer, oudere sfeervolle wintersportplaatsen en allemaal met een sterk eigen regionaal karakter… Over welke wintersportbestemming spreken we dan? Over Spanje! Spanje zul je denken? Met een groot aantal Alpine wintersportbestemming kan je op veel plekken in de Pyreneeën goed terecht. Deze winter zal Versepoeder meer aandacht gaan besteden aan de gebieden in de Pyreneeën. Om te beginnen met een koninklijke bestemming: Baqueira-Beret. Read More...
Comments

Review: Snowsafety Center theorie & praktijkWaar we als een klein en plat land trots op mogen zijn... Op dit lijstje staat zeker het Snow Safety Center! Het Nederlandse instituut waar jij als freerider je allerbelangrijkste gear kunt updaten: je gezonde verstand!

Bij de cursussen van het Snow Safety Center kan je in theorie en in de praktijk meer leren over veilig afdalen in terrein waar lawinerisico is. Hou je van off piste boarden of skiën en overweeg je jouw eigen kennis bij te spijkeren? Lees dan onze review over de lawinecursussen van het Snowsafety Center.

Read More...
Comments

Interview: lawinegoeroe Rolf Westerhof

Dikke verse poeder! Een halve meter nieuwe sneeuw. Een heerlijk gevoel van vrijheid en een lekkere kick! Steeds meer Nederlandse wintersporters ontdekken het freeriden en zoeken naar het ultieme gevoel van skiën of snowboarden. Rijden in diepe poeder. Op WEPOWDER worden de poederalerts in de gaten gehouden. En op fora als wintersporters.nl zien we dagelijks filmpjes van Rogier voorbij komen die ons opwarmen voor het komende poederseizoen. Zo maken we elkaar heerlijk gek om dit seizoen in ieder geval een paar faceshots te kunnen scoren!
Maar waar je op de piste gewoon met ‘wintersport’ bezig bent, ben je een meter buiten de gebaande paden ineens bezig met een ‘risicosport’. In andere woorden: gaat het op de piste fout, dan praten we misschien over een beenbreuk. Gaat het off piste goed fout, dan loop je de kans om zwaar gewond te raken of zelfs te overlijden. Waar je op de piste dus heel ver komt met een goede ski- of board techniek zal je als freerider daarnaast nog meer hebben aan je kennis rondom lawinekunde om het risico dat je loopt om in een lawine terecht te komen tot een minimum te beperken.
Gelukkig is er in Nederland een gerenommeerd instituut waar je jezelf op de skills kunt trainen: het Snow Safety Center. En VersePoeder.nl heeft daarom eens gebabbeld met één van de mannen achter deze non-profit organisatie: Rolf Westerhof. Zeg maar de lawinegoeroe van Nederland, om erachter te komen wat hem beweegt om veel tijd en energie te steken in het bijbrengen van lawinekennis aan ons laaglanders.

Schermafbeelding 2013-09-23 om 20.55.35 Read More...
Comments

Skisokken

Een belangrijk onderdeel van het skiën is dat je voeten comfortabel zijn. Je moet geen pijnlijke of vermoeide voeten krijgen en ze moeten ook niet te koud en te warm zijn. Je schoenen zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van je uitrusting, maar vergeet ook je sokken niet. Waar moet je nu op letten bij het kopen van skisokken? Read More...
Comments

Snowcountry: Behind the Scenes

Deze week bezocht Verse Poeder de mannen achter Snowcountry.nl. De webshop die je “hier” op het internet kunt vinden en waar je als Nederlandse of internationale freeride snowboarder of skiër toegang hebt tot alle gave spullen die je normaal alleen in de Alpen of skibestemmingen kunt vinden. De site is vernieuwd en dat is een goed moment voor ons om één van deze mannen eens aan een poederverhoor te onderwerpen. Verse Poeder sprak daarom met Thijs (29) , die samen met Dennis (33) één van de founding fathers achter deze freeride webshop is om ze te vragen naar de nieuwe website en hun passie voor free riden die tot dit webshop avontuur heeft geleid. 
 
Read More...
Comments